Algemeen Oordeel 65
Prijs 95
Aantal Leden 65
Man/Vrouw-verhouding 67
Snelheid Website 65
Aantal Reacties 80

Voor Singles Met Niveau: dat is de slogan waarmee datingsite eDarling adverteert, onder andere op televisie. De site mikt op de stabiele, gemiddeld tot goed opgeleide, ambitieuze single man en vrouw. eDarling is ooit opgericht in Duitsland, en inmiddels in flink wat landen actief, waaronder nu ook Nederland. Net als bijvoorbeeld Parship en Be2 maakt ..

Summary Rating: 72.8% 72.8 goed

eDarling

Voor Singles Met Niveau: dat is de slogan waarmee datingsite eDarling adverteert, onder andere op televisie. De site mikt op de stabiele, gemiddeld tot goed opgeleide, ambitieuze single man en vrouw. eDarling is ooit opgericht in Duitsland, en inmiddels in flink wat landen actief, waaronder nu ook Nederland. Net als bijvoorbeeld Parship en Be2 maakt deze relatiesite gebruik van een wetenschappelijke persoonlijkheidstest.

edarling logoAan de hand van de testresultaten krijg je partnervoorstellen voorgeschoteld; je gaat dus niet zélf in het ledenbestand op zoek naar dates, zoals bij veel andere datingsites het geval is. Dit scheelt een hoop tijd en wellicht dat het matchingsysteem betere potentiële dates weet te traceren dan jijzelf. We laten je in onderstaande recensie graag kennismaken met deze dienst. Bezoek de website van eDarling.nl
Aanmelden en korte registratieprocedure

inschrijvenInschrijven is gratis. Om je in te kunnen schrijven bij eDarling klik je op de website aan of je een man of vrouw bent en welk geslacht je toekomstige partner moet hebben. Ook vul je je e-mailadres in waar een bevestigingsmail naar toe wordt verstuurd. Klaar? Klik dan op “Doe de persoonlijkheidstest”. Vervolgens kies je een lastig te raden wachtwoord.

Je komt nu in het scherm “Algemene Informatie” waar je je basisgegevens invult. Denk aan leeftijd, geslacht, burgerlijke staat, maar ook enkele andere vragen dien je hier te beantwoorden. Hoe belangrijk is bijvoorbeeld de leeftijd en het opleidingsniveau van je toekomstige partner? Veel aandacht wordt besteed aan het invulveld Beroepen. Dit is geen vrij tekstveld maar je kunt vrij precies je eigen beroep selecteren. Dit maakt het matchen nauwkeuriger. Ook etniciteit, aantrekkelijkheid en religie komen aan bod. Wat goed is aan deze matchmakingsite is dat je naast je voorkeur ook kunt aangeven in hoeverre deze voorkeur echt belangrijk voor je is.
De wetenschappelijk onderbouwde persoonlijkheidstest

startscherm lexaOm je geschikte partnervoorstellen voor te stellen is het bij eDarling noodzakelijk de persoonlijkheidstest in te vullen. Deze test bestaat uit een aantal stellingen en vragen die meer duidelijkheid scheppen over jouw karakter. Neem lekker de tijd om deze test zo nauwkeurig mogelijk te beantwoorden.

Als voorbeeld enkele stellingen waar je op moet antwoorden: “Ik breng het gesprek vaak op een hoger niveau”, “Ik kom meestal voor mijzelf op” et cetera. Telkens zijn er 7 antwoordmogelijkheden, variërend van “klopt helemaal niet” tot “klopt helemaal wel”. Klik links op de foto om meer vragen te kunnen bekijken. Mocht je op een gegeven moment hulp nodig hebben bij deze persoonlijke test kun je direct chatten met de klantenservice.

De volgende stap is de Zelfbeschrijving, waarbij je weer aan de hand van stellingen aangeeft in hoeverre elk van een aantal eigenschappen op jou van toepassing is. Voorbeelden van karaktereigenschappen: Warm, Onderdanig, Afstandelijk, Introvert, Ambitieus, Vrijgevig, Spiritueel et cetera. Op een gegeven moment moet je ook 4 karaktereigenschappen selecteren die je vrienden jou toe zouden dichten.

Verderop in de test krijg je stellingen voor je neus die meer te maken hebben met hoe jij in relaties staat en wat je binnen relaties belangrijk vindt. Ook krijg je veel vragen over je sociale vaardigheden en voorkeuren. Tot slot geef je aan in hoeverre je bepaalde aspecten belangrijk vindt in een partner (denk aan seksualiteit, ambitie, aantrekkingskracht en communicatieniveau). Met al deze informatie kan eDarling aan de slag om geschikte partners te zoeken die aansluiten bij jouw persoonlijkheid. Een foto uploaden (profielen met foto’s zijn 8 keer zo populair als profielen zonder foto’s) kan via uw computer of via Facebook.
Je overzichtspagina en Partnervoorstellen

overzichtspaginaNu je de test hebt afgerond kom je op je persoonlijke overzichtspagina terecht (klik links voor een vergroting). Bij eDarling ga je niet zelf lukraak via een zoekfunctie op zoek naar leuke dates, zoals dat op bijvoorbeeld Relatieplanet en Lexa wél het geval is. Nee, eDarling geeft jou op basis van je test gerichte partnervoorstellen.

Onder het tabje eDarling Partnervoorstellen kun je je mogelijke matches bekijken. Let wel: met een gratis lidmaatschap kun je geen foto’s bekijken; hiervoor is een betaald abonnement noodzakelijk. Wel kun je de rest van het profiel gewoon lezen en hierdoor een goede indruk van jouw matches krijgen. Je kunt eDarling nog een handje helpen door onder het tabje Zoekcriteria nog wat meer in te vullen. Je kunt hier bijvoorbeeld de minimum- en maximumleeftijd van je gewenste partner aangeven, en hoe veel kilometer je partnervoorstellen bij jou vandaan mogen wonen.

Onder Mijn Profiel kun je je profielteksten wijzigen en additionele foto’s uploaden. Heb je serieuze interesse in een van de partneraanbevelingen? Klik binnen een profiel op 1 van de 3 contactmogelijkheden. Zo kun je 5 standaardvragen versturen die de ander kan beantwoorden, een zelf geschreven tekstbericht versturen, of een “Glimlach” zenden, om alleen je interesse kenbaar te maken. Als de man of vrouw in kwestie ook interesse in jou heeft stuurt hij of zij ongetwijfeld iets terug.
Onze conclusie

eDarling is een zeer uitgebreide matchmaking site met een verrassend goede persoonlijkheidstest. Duitse Gründlichkeit in optima forma. Wij vinden deze datingsite vooral geschikt voor singles die de losse datingfase achter zich hebben gelaten, zeg 30 jaar en ouder. Als je per sé zelf via een zoekfunctie dates wilt benaderen is deze site minder geschikt. Wat datingsites met persoonlijkheidstest betreft heeft Parship er een serieuze concurrent bij. De website zelf vonden wij prettig navigeren, weinig op aan te merken. Het Handboek maakt online dating voor de minder ervaren internetgebruiker erg eenvoudig. Het prijsniveau (zie onder) is wel wat aan de hoge kant.

Related posts

Be2

Be2

Rating: 85.0%

Be2 behoort tot de grotere online datingsites van Europa, met ruim 26 miljoen leden verdeeld over verschillende werelddelen. Het precieze aantal Nederlandse leden is niet bekend, maar Be2.nl behoort ook in ons land tot de grotere datingsites, en heeft geen specifieke doelgroep. be2 logoZij...

C-date

C-date

Rating: 60.0%

Al ben je op zoek naar intieme contacten, dan ben je op C-date.nl op het juiste adres. De datingsite is opgezet voor one-night stands en kortstondige contacten of relaties zonder verplichtingen. C-date staat voor casual dating en hier geldt: alles kan en niets moet. Het voordeel van deze site is...

E-Matching

E-Matching

Rating: 55.8%

E-Matching is een van de meest bekende datingwebsites die zich richt op een specifieke niche groep: daten voor hoger opgeleiden. Mensen met een hbo of universitair diploma zitten goed bij E-matching. De datingwebsite E-Matching is in Nederland behoorlijk bekend van radio en televisie reclames...

Leave a comment